گروه ایرنا زندگی - این کوفته ساده و خوشمزه بر پایه گوشت مرغ تهیه میشود و میتوان آن را در کنار برنج یا با نان سرو کرد. در این مقاله از سرویس آشپزی به آموزش طرز تهیه کوفته سماق کردی به همراه فوت و فنهای خوشمزه شدن این کوفته خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه کوفته سماق با مرغ
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): ۱ عدد متوسط
پیاز (برای پیاز داغ): ۲ عدد متوسط
آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
هویج: ۱ عدد متوسط
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
سماق: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
پودر سیر و پاپریکا: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
نان یا برنج: برای سرو کوفته سماق
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه کوفته سماق: ۴۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه کوفته سماق کردی
کوفته سماق کردی طعم ترش و ملسی دارد و میتواند برای هر ذائقهای خوشایند باشد. این غذا را به راحتی میتوانید در خانه تهیه و در وعدههای غذایی مختلف از آن استفاده کنید.
مرحله اول: مرغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کوفته سماق، سینه مرغ بدون پوست و استخوان را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و سپس در آب قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود. برای تهیه این غذا بهتر است از سینه مرغ استفاده شود.
بعد از آنکه آب اضافه سینه مرغ خارج شد آن را با یک چاقو تیز به چند قطعه درشت تقسیم کنید. قبل از خرد کردن اگر مرغ استخوان داشت آن را جدا کنید و گوشت صاف آن را خرد کنید.
مرحله دوم: مواد کوفته سماق را آماده کنید
تکههای خرد شده سینه مرغ را در یک غذاساز یا میکسر برقی بریزید. سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و بشویید و آن را چهار قاچ کنید.
پیاز را نیز به سینه مرغ اضافه کنید و سپس دو قاشق غذاخوری آرد سوخاری به همراه ادویههای لازم را که شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر پاپریکا هستند به غذاساز اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم میکس کنید تا به شکل پوره دربیاید و مایه کوفته کاملا یکدست شود.
مرحله سوم: کوفتهها را شکل دهید
برای تهیه کوفته سماق به اندازه یک نارنگی از مایه کوفته بردارید. سپس آن را به وسیله کف دو دست شکل دهید. اگر مایه کوفته به دستتان میچسبد، دستتان را کمی مرطوب کنید و سپس آنها را شکل دهید.
مرحله چهارم: کوفته سماق کردی را سرخ کنید
یک تابه با سایز مناسب با تعداد کوفتهها را انتخاب کنید. داخل تابه مقدار لازم از روغن سرخ کردنی بریزید، سپس آن را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود. سپس کوفتهها را در روغن قرار دهید و حرارت را کم کنید تا روی حرارت ملایم کاملا سرخ شود.
بعد از آنکه یک سمت کوفته سرخ شد بچرخانید تا از جهات دیگر نیز سرخ شود. سپس کوفته با سماق را از روغن جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: پیاز داغ آماده کنید.در ادامه مراحل درست کردن کوفته سماق کردی، باید سس آن را آماده کنید. برای تهیه سس در ابتدا باید پیاز داغ درست کنید. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
پیازهای نگینی را در همان تابهای که کوفته را سرخ کردید تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیاز کاملا سبک و شیشهای شود.
مرحله ششم: هویج را به پیاز داغ اضافه کنید
یک عدد هویج را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را با رنده درشت رنده کنید و به پیاز داغ روی حرارت اضافه کنید. هویج را با پیاز تفت دهید تا سبک و نرم شود. میتوانید هویج را به صورت حلقهای نازک یا خلالی نیز خرد کنید و سپس تفت بدهید.
مرحله هفتم: سس کوفته سماق کردی را آماده کنید
برای آماده شدن سس کوفته با سماق، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) و دو قاشق غذاخوری رب انار (طرز تهیه رب انار) به ترکیب پیاز و هویج تفت داده شده اضافه کنید. رب گوجه و رب انار را در روغن تفت دهید تا رنگ باز کنند و از حالت خامی دربیایند.
دو قاشق غذاخوری سماق و ۱ قاشق غذاخوری شکر را نیز اضافه کنید و همه مواد را با یکدیگر هم بزنید. دولیوان دستهدار فرانسوی آب جوش نیز اضافه کنید. حرارت را زیاد کند تا محتویات درون تابه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و یک ربع زمان بدهید تا سس غلیظ شود.
مرحله هشتم: کوفته را با سس مخصوص بپزید
وقتی سس به غلظت مناسب رسید، کوفتهها را در آن بچینید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا کوفتهها با حرارت ملایم کاملا مغزپخت شوند و سس به خورد آنها برود. حدود بیست دقیقه زمان برای پختن کوفتهها کافی است.
مرحله نهایی: کوفته سماق را سرو کنید
کوفته سماق آماده شده به روش کردستانی را در یک ظرف مناسب بکشید. این غذای خوشمزه و لذیذ را با نان، برنج آبکش یا برنج کته سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوفته سماق اصیل کردی
میزان ملس بودن این غذا و مقدار شکر و رب انار استفاده شده در آن کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.
در برخی از دستور پختها رب گوجه فرنگی را حذف میکنند و تهیه کوفته سماق صرفا با رب انار انجام میشود.
کوفتهها را حتما روی حرارت متوسط و ملایم سرخ کنید. حرارت بالا باعث میشود کوفتهها سفت شوند و مغز کوفته خام باقی بماند.
برای آنکه کوفته سماقهایی که آماده میکنید طعم متفاوتی پیدا کند از مقداری سبزی خشک معطر مانند مرزه، ترخون و … در تهیه آن استفاده کنید.
در صورت دلخواه از کشمش و مغز گردو برای تهیه کوفته سماق کردی استفاده کنید. این مواد را موقع شکل دادن کوفته داخل شکم کوفته بگذارید.
کوفته را معمولا به شکل گوله آماده میکنند اما شما میتوانید آن را به شکل دلخواه آماده کنید؛ مثلا کوفتهها را به شکل بیضی درست کنید.
هر چقدر سس کوفته سماق غلیظتر شود و کوفتهها در آن به اندازه کافی پخته شوند، غذا طعم لذیذتری پیدا خواهد کرد.
فوت و فنهای خوشمزه شدن کوفته سماق
از چه نوع سماقی در تهیه این غذا باید استفاده شود؟
ادویه اصلی این غذا سماق است. این ادویه را به هیچ عنوان حذف نکنید و بنا به سلیقه خود از سماق قرمز یا قهوهای میتوانید استفاده کنید. اگر به سماق تازه دسترسی دارید حتما از آن استفاده کنید. رسپی اصلی این غذا با سماق دانه درشت است. اگر از این نوع سماق استفاده میکنید آن را بجوشانید و از صافی رد کنید. سپس آب سماق را به سس کوفته اضافه کنید.
از کدام قسمت مرغ در تهیه کوفته با سماق کردی بهتر است استفاده شود؟
اگرچه محدودیتی در استفاده از قسمتهای مختلف مرغ در تهیه این غذا ندارید اما بهتر است از گوشت سینه استفاده شود. سینه مرغ گوشت لخت و صاف و بدون استخوان و رگ و پی دارد و برای میکس کردن مناسبتر است.
نظر شما